Porti antifoc culisante - Porti antifoc

Finisaje

Bare antipanica

Accesorii

CE LE DEFINESTE?

Portile antifoc REI120 and REI180 sunt disponibile cu sistem de culisare orizontal Gama de aplicatii include inchiderea zonelor de acces largi si/sau conditii speciale de utilizare specifice dimensiunilor solicitate de client. Portile au in structura canatului paneluri de foi metalice izolate, sine tubulare, casete de protectie, contragreutati, sigurante termale sau electromagnetice cu finisaje dintr-o pelicula protectoare sau vopsele din paletarul de culori RAL, plus alte accesorii necesare functionarii corespunzatoare a produsului.

Standarde

Portile sunt certificate potrivit standardului UNI 9723, conform normelor in vigoare

Sensul de deschidere

In momentul efectuarii comenzii este necesara specificarea sensului de deschidere

sensul de deschidere 1 canat 2 canaturi dreapta stanga

Portile cu doua canaturi se incadreaza in urmatoarele categorii: portile culisante antifoc 2 canaturi categorii REI 120

Porti culisante disponibile in urmatoarele categorii: poarta culisanta industriala 1 canat REI 120 REI 180

ATENTIE Compartimentarea elementelor antifoc trebuie efectuata corespunzator. Instalarea acestora este destinata incintelor sau ansamblelor vertical aliniate si incastrate in cavitati de zidarie. Compartimentarea pentru spatii interioare se refera la zone nesupuse curentilor de aer puternici. Instalarea se va face doar de personal autorizat. Pentru instalatii speciale va rugam sa consultati departamentul nostru tehnic. Sistemul de prindere al portii este ales de client dupa nevoile specifice zonei de lucru si schema in caz de incendiu (sigurante termale sau electromagneti).

poarta culisanta antifoc cu 2 canaturi REI 120 REI 180

NOTE Portile antifoc necesita o proiectare minutioasa in care sa fie reprezentate dimensiunile si functiile speciale. Fiecare loc de montaj trebuie masurat iar verificarea aliniamentului peretilor si unghiul de inclinare a pavimentului se face cu deosebita atentie

pentru protuberante sau impedimente ce pot ingreuna actionarea sau simpla miscare a portilor. Avand in vedere greutatea portilor, trebuie verificata rezistenta peretilor si a grinzilor folosite pentru montajul pe sinele de ghidaj si labirinturile suprapuse.

VARIANTA CU UN CANAT REI 120

Gama de porti culisante au urmatoarele caracteristici:

Instalare

Pentru montare pe pereti portanti sau pe structuri izolate din otel sau pe grinzi izolate din otel.

Canaturile portii

Confectionate din paneluri de foi metalice izolate cu materiale corespunzatoare. Asamblarea implica insurubarea profilelor orizontale prefabricate in structura. Grosimea foii de usa este de 80 mm.

Sina de ghidaj superioara

Pentru culisare orizontala, confectionata din otel ambutisat prevazut cu gauri de fixare, cu dibluri (nu sunt incluse in pachet). Mecanismul de rulare este situat in partea superioara a portii avand o forta de frecare redusa la actionarea acesteia. Extensia sinelor montate in paviment ce depaseste spatiul de deschidere ofera perpendicularitate canatului. Sina de ghidaj superioara este acoperita de o carcasa de protectie confectionata din foi metalice ambutisate.

Labirinturi

Sunt confectionate din otel ambutisat

Contragreutati

Pentru inchidere ajustata si protejate de carcase din foi metalice ambutisate, cu cavitati pentru instalare

Manere

Cu insertie pe ambele parti

Garnisaj

Garnituri termo-expandabile in toate labirinturile si sub foaia de usa.

Placute de identificare

Marcaje cu informatii aplicate pe maner.

Finisaj

Vopsire in camp electrostatic, de nuanta turcoaz (similar NCS4020-B50G).

Ambalare

Module impachetate in containere de metal de unica folosinta

Dimensiunile golului de trecere

Min. 600 x 500 mm, max. 6000 x 6000 mm (pentru marimi mai mari se face comanda).

Mod de operare

De obicei poarta antifoc culisanta sta in pozitie deschis, avand stabilitate in orice unghi de deschidere. Contragreutatea ramane atasata la siguranta fuzibila termica si va inchide poarta cand siguranta cedeaza.

Greutatea

Portii culisante: REI 120 approx. 50 kg/m2 din golul de trecere.

NOTA Accesoriile suplimentare se stabilesc in functie de dimensiunile portii.

poarta antifoc culisanta orizontal varianta cu un canat REI 120 pe pereti portanti NB: Gradientul sinei de ghidaj este de 2 mm/ml

dimensiuni instalare montare pe pereti portanti varianta cu un canat REI 120 gol de trecere *Variable dimensions for larger-sized gates

VARIANTA REI 180 CU UN CANAT

In conformitate cu normele UNI 9723, portile culisante au urmatoarele caracteristici:

Montajul

Pe pereti portanti, structuri izolate din otel sau pe grinzi izolate din otel..

Canatul portii

Consta in matrite de panouri din foi metalice izolate cu materiale corespunzatoare. Asamblarea implica insurubarea in cavitatile profilelor orizontale. Grosimea canatului este de 140 mm.

Sina de ghidaj superioara

Pentru culisare orizontala, din otel presat cu orificii pentru suruburi de largire a filierei (se livreaza separat). Mecanismul de rulare este situat in partea superioara avand o forta de frecare redusa. Extensia sinei montate in paviment ce depaseste deschiderea portii asigura perpendicularitatea foii de usa. Ghidajul de glisare a usii antifoc culisante este protejat de carcasa de protectie din tabla presata.

Labirinturile

Sunt confectionate din otel ambutisat.

Contragreutatea

Contragreutate pentru inchidere reglabila, cu protectie din tabla de otel presat, prevazut cu cavitate pentru marginea de usa.

Manerele

Cu insertie pe ambele parti.

Garnisaj

Garnituri termo-expandabile pe toata suprafata labirinturilor si sub canat.

Placute de identificare

Marcaje cu date de referinta aplicate direct pe maner..

Finisaj

Vopsire in camp electrostatic, de culoare turcoaz deschis (similar NCS4020-B50G).

Ambalare

Module in containere metalice de unica folosinta.

Dimensiunile golului de trecere

Min. 600 x 500 mm, max. 6000 x 6000 mm (La cerere pentru dimensiuni mai mari).

Mod de operare

Poarta antifoc culisanta se mentine in pozitie deschis, stand fix in orice unghi de deschidere. Contragreutatea ramane atasata la siguranta fuzibila termica si va inchide poarta cand siguranta se arde.

Greutatea

Usii culisante REI : 180 approx. 75 kg/m2 din golul de trecere.

NOTA Accesoriile aditionale depind de dimensiunile portii.

varianta cu un canat REI 180 montaj pe pereti portanti poarta antifoc culisanta orizontal NB: Gradinetul sinelor de culisare este de 2 mm/ml

dimensiuni la instalare varianta cu un canat REI 180 poarta antifoc culisanta orizontal gol de trecere *Dimensiuni variabile pentru portile de marimi mai mari.

VERSIUNEA PORTII REI 120 CU DOUA CANATURI

In conformitate cu standardele UNI 9723, portile culisante au urmatoarele caracteristici:

Aplicatii

Pe pereti portanti sau pe structuri izolate din otel.

Canatele portii

Consta in matrite de panouri din foi metalice izolate cu materiale corespunzatoare. Asamblarea implica insurubarea in cavitatile profilelor orizontale. Grosimea canatului este de 80 mm.

Sina de ghidaj superioara

Pentru culisare orizontala, confectionata din otel ambutisat prevazut cu gauri de fixare, cu dibluri (nu sunt incluse in pachet). Mecanismul de rulare este situat in partea superioara a portii avand o forta de frecare redusa la actionarea acesteia. Extensia sinelor montate in paviment ce depaseste spatiul de deschidere asigura perpendicularitate canatului. Sina de ghidaj superioara este acoperita de o carcasa de protectie confectionata din foi metalice ambutisate.

Labirinturi

Confectionate din tabla presata.

Contragreutatea

Contragreutate pentru inchidere reglabila, cu protectie din tabla de otel presat, prevazut cu cavitate pentru marginea de usa.

Manerele

Cu insertie pe ambele parti ale usii.

Garnisaj

Garnituri termo-expandabile pe toata suprafata labirinturilor si sub canat.

Placa de identificare

Marcaje cu date de referinta aplicate direct pe maner.

Finisaj

Vopsire in camp electrostatic, nuanta turcoaz deschis (similar NCS4020-B50G).

Ambalare

Module in containere metalice de unica folosinta.

Dimensiunile golului de trecere

Min. 1200 x 500 mm, max. 8000 x 6000 mm (pentru dimensiuni mai mari la cerere).

Mod de operare

Al portilor culisante cu siguranta fuzibila termica: poarta antifoc culisanta sta in pozitie deschis, avand stabilitate in orice unghi de deschidere. Contragreutatea ramane atasata la siguranta fuzibila termica si va inchide poarta cand siguranta cedeaza.

Greutate

Usii culisante REI 120 : approx. 50 kg/m2 din golul de trecere.

poarta antifoc culisanta orizontal varianta cu 2 canaturi REI 120 NB: Gradientul sinei de culisare este de 2 mm/ml Deasemeni utilizabila si cu canaturi inegale.

dimensiuni gol de trecere poarta culisanta antifoc REI 120 cu 2 canaturi *Dimensiuni variabile ale portilor de marimi mai mari.

NOTA Accesoriile suplimentare depind de dimensiunile portii culisante

MOD DE OPERARE AL PORTILOR CULISANTE CU UNA SAU DOUA CANATE

Alegerea sistemului de prindere trebuie sa reflecte nevoile de lucru ale clientului cat si planul in situatii de incendiu.

Modul de lucru cu portile echipate cu siguranta fuzibila termica.

Contragreutatea (1) nu solicita poarta iar operatorul (2) actioneaza manual deschiderea si inchiderea acesteia, ramanand in pozitia lasata. Cand siguranta (3) este supusa unor temperaturi de peste 70° C, cedeaza eliberand cablul astfel contragreutatea actionand poarta ducand la inchiderea completa a portii. Dispozitivul de franare (5) controleaza viteza de inchidere a portii, nepermitand accelerarea in timpul inchiderii. Amortizorul de soc (6) atenueaza impactul la inchiderea portii.

MOD DE OPERARE AL PORTILOR ECHIPATE CU ELECTROMAGNET:

Contragreutatea (1) actioneaza constant asupra portii. De obicei poarta este mentinuta deschisa datorita efectului electromagnetului (2). Contragreutatea inchide poarta ori de cate ori electromagnetul nu mai este alimentat electric de la panoul de control sau cand este apasat butonul (3) cu aceeasi functie de la telecomanda. Sistemul de franare (4) previne accelerarea in timpul inchiderii. Amortizorul de soc (5) absoarbe impactul din momentul inchiderii. Electromagnetul trebuie sa fie conectat la panoul de comanda si la detectorii de fum si senzorii termali.

mod de operare al portilor antifoc culisante cu 1 sau 2 canaturi REI 120 cu siguranta fuzibila termica

NOTA Siguranta fuzibila termica se declanseaza cand temperatura din apropiere depaseste 70° si nu reactioneaza la fum. Astfel, in practica, nu este indicata montarea portilor in afara spatiului de compartimentare cand este necesara si o reactie la fum rece.

mod de operare al portilor culisante cu electromagnet cu una sau doua canaturi

NOTA Poarta se inchide automat din panoul de control printr-un impuls din partea unui detector extern RFC, permitand inchiderea automata la temperaturi mai joase de 70° C, cat si in prezenta fumului rece. Acest lucru implica posibilitatea montarii portii in orice pozitie, chiar si in afara spatiului de compartimentare.

SINA DE GHIDAJ SUPERIOARA

Detalii ale sinei de ghidaj superioare pentru portile culisante cu una sau doua canate. Inaltimile apartin golului de trecere, aliniate vertical, montate corespunzator, valorile fiind pur informative


sina de ghidaj superioara REI 120 REI 180 dimensiuni

VOPSIREA

Se aplica stratul de grund anticoroziv. Rezistenta minima la testul de ceata de sare: 300 ore (A.S.T.M. B – 117 – 61). Pelicula de baza anticoroziva: Pastel turcoaz deschis. Optional se poate adauga finisaj de satin din gama de culori polimerizate RAL.

Grupa 01 Culoarea portii: pastel turcoaz deschis (similar NCS4020B50G) culoare poarta culisanta antifoc pastel turcoaz deschis (similar NCS4020B50G)

Grupa 02 (Pelicula de baza anticoroziva + finisaj de satin): finisaj gama RAL Pelicula de baza anticoroziva finisaj de satin

Curatarea

Apa si sapunurile cu pH neutru sunt recomandate standard pentru produsele noastre. Nu folositi agenti de curatare obisnuiti (vezi detergenti) si/sau alti solventi. Nu vom fi raspunzatori de problemele generate de nerespectarea instructiunilor.

Re-vopsirea

Pentru re-revopsire, urmati instructiunile:

 • Sablati si curatati in profunzime suprafetele.
 • Aplicati un strat de epoxid mat tip 2, noi recomandam EPOX nr. 5203 bej 0059 produs de ALCEA in Milano.
 • Revopsiti suprafetele cu vopsele sau lacuri, la alegerea dumneavoastra.

vopsire in camp electrostatic poarta culisanta antifoc

Grupa 03 (Pelicula anticoroziva + finisaj satin) grupa 03 RAL 1004 RAL 1005 RAL 1006 RAL 1007 RAL 9006 *Pre-aprobarea mostrei este necesara

Grupa 04 (Strat anticoroziv + finisaj satin): grupa 04

Grupa 05 (Doar pelicula anticoroziva):

Stratul protector anticoroziv este disponibil pentru toate culorile mentionate in grupa 02. In general, toate nuantele RAL sunt valabile cu exceptia: RAL 1018, RAL 5005 and RAL 9007

NOTA Datorita reziduurilor din urma procesului de imprimare, culorile reprezentate pot sa nu corespunda cu exactitate culorilor aplicate pe usa. Va rugam sa vizualizati mostrele RAL sau NCS.

Retusarea

La cerere, Ninz furnizeaza deasemeni vopselele (nitro/sintetice) in canistre de 1 kg cu nuanta specifica.

Protectie

Din moment ce portile sunt concepute pentru utilizare in interiorul incintei, se are in vedere protejarea acestora de agenti atmosferici si razele solare directe. Pentru utilizare in exteriorul spatiului de lucru trebuiesc folosite vopsele pentru astfel de medii de lucru (la cerere).

ATENTIE Montarea in exterior necesita masuri de protectie pentru prevenirea degradarii cum ar fi:

 1. Protectie impotriva intemperiilor. Canatul usii poate fi avariat permanent daca apa patrunde in interiorul acesteia. Protejati elementele noi si existente ale portii printr-un sistem riguros de acoperire.
 2. Evitati folosirea culorilor inchise pentru portile care vor fi expuse direct la razele solare. Foile metalice se pot incalzi si deforma canatul ce ar compromite functionalitatea usii.

SISTEM DE SCRIPETE PENTRU INCHIDERE AUTOMATA

Sistemul de scripeti asigura inchiderea automata si totala a portilor culisante de latime mai mare decat inaltime.

Latimea maxima FARA SISTEM DE SCRIPETI: (H-800) x 2

Sistem de scripeti standard 2 scripeti si caseta standard de contragreutate:

 • pentru porti cu latime mai mare decat (inaltimea H – 800) x 2 si mai scurte decat (inaltimea H – 800) x 4
 • Spatiul minim necesar pe partea pragului: 250 mm
 • Pentru contragreutati angrenate: spatiul necesar pe partea sensului de deschidere L + 400 mm

Sistem de scripeti special 2 scripeti si caseta de contragreutate marita:

 • pentru porti cu latime mai mare decat (inaltimea H – 800) x 4 si mai scurte decat (inaltimea H – 1150) x 6
 • spatiul minim necesar pe partea pragului: 350 mm
 • pentru contragreutati cu angrenaj: spatiul necesar pe partea sensului de deschidere L + 500 mm

Sistem de scripeti R 3 scripeti si cutie de contragreutate mai voluminoasa:

 • pentru porti cu latimea mare decat (inaltimea H – 1150) x 6 si mai scurte decat L=7000 mm
 • spatiul minim necesar pe partea pragului: 350 mm
 • fpentru contragreutati cu angrenaj: spatiul necesar pe partea sensului de deschidere L + 500 mm

sistem de scripeti standard Normal/Sistem de scripeti standard sistem de scripeti R 3 scripeti si cutie de contragreutate Sistem de scripeti R

VT – VISCOTROLER® DISPOZITIV DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR

Portile ar trebui echipate cu un dispozitiv automat de control al vitezei de inchidere. Din momentul re-inchiderii automate viteza cu care poarta se inchide creste progresiv in functie de golul deschiderii si greutatea usii. In situatiile de urgenta, energia generata inchiderea usii ar putea cauza pagube/rani grave personalului sau obiectelor din raza de actiune a usii. Rotorul sistemului hidraulic V.T. VISCOTROLLER® rotor permite inchiderea usii cu o viteza constanta de la 0.05 pana la 0.25 m/sec.

ATENTIE Pentru prevenirea accidentelor portile vor trebui echipate cu sistem de franare pentru a regla viteza de inchidere. Clientii care nu vor include si sistemul de franare in pachet isi vor asuma intreaga responsabilitate pentru eventualele consecinte.


VT – VISCOTROLER® dispozitiv de prevenire a accidentelor

AMORTIZORUL DE IMPACT

Accesorii obligatorii pentru portile culisante cu una sau doua canate. Energia de compresie din cremaliera este absorbita prin incetinirea fluxului lichidului prin actionarea unei valve de reglare. Amortizorul axului se incarca in momentul redeschiderii.

amortizor de impact accesoriu obligatoriu pentru portile culisante cu una sau doua canate valve de reglare cremaliera


pozitionare amortizor de impact poarta antifoc culisanta orizontal

ATENTIE: Nu avariati axul amortizorului de soc

ELECTROMAGNETI

Modul de operare al portilor cu electromagneti (care se livreaza la cerere): poarta se mentine deschisa in timpul activitatii. Contragreutatea este intotdeauna atasata la canat iar inchiderea portii se intampla de fiecare data cand este intrerupta alimentarea cu curent electric a electromagnetului. Pentru senzori de fum/termali, telecomanda si alimentarea cu energie accesati sectiunea dedicata accesoriilor de usa din cadrul acestui website. electromagneti CC600N CC1400N


informatii tehnice electromagnet CC600N CC1400N alimentare contragreutate

USI PIETONALE

Portile culisante REI 120 cu una sau doua canate pot fi dotate cu usi pietonale cu sau fara praguri. Usile pietonale cu praguri si bare antipanica nu sunt indicate pentru rutele de iesire de urgenta. Sensul de deschidere in dreapta sau stanga ar trebui indicat de catre client in momentul efectuarii comenzii. Implicit, usile pietonale sunt incastrate in panoul secundar situat imediat langa panoul cu maner. Pentru informatii suplimentare legat de dispozitivele pentru iesire de urgenta „SLASH” va rugam sa accesati sectiunea dedicata dispozitivelor pentru iesire de urgenta, in cadrul acestui website.


dimensiuni usa pietonala poarta culisanta antifoc cu 1 canat

Sensul de deschidere in dreapta sau stanga dispozitiv SLASH.

dimensiuni usa pietonala poarta antifoc culisanta cu 2 canaturi

Dimensiunile minime ale portii pentru instalarea usilor pietonale cu sau fara prag

Pietonale Dimensiunile minime
Marimea usii Poarta culisanta cu un canat Poarta culisanta cu doua canate
Latime 850 1700 2800
1140 2000 3350
Inaltime cu prag inclus 2090 2200*/2250** 2200*/2250**
Inaltime cu prag inclus 2000 2450 2450

*Deschidere pe partea cu peretele

**Deschidere pe partea opusa peretelui

Usa pietonala cu prag: Daca inaltimea „FM H” este redusa la marimile enumerate mai jos, inaltimea usii pietonale este deasemeni redusa. Folosirea usilor pietonale pe traseul iesirilor de urgenta se face pe raspunderea clientului.


usi pietonale cu sau fara praguri

SUPORTURI VERTICALE SI ORIZONTALE

Sunt obligatorii pentru portile cu usi pietonale echipate cu bare antipanica si/sau cu usi pietonale orientate pe partea peretelui. Caseta contragreutatii si labirinturile canatului culisant sunt marite cu 60 mm.

NOTA Pentru usile culisante cu doua canaturi suporturile verticale trebuiesc calculate pentru ambele canate. Suporturile se vor comanda separat.

ATENTIE *Finisajul din rigips (nu este inclus) trebuie montat la locul instalarii dupa ce sina de ghidaj a fost montata.


usi pietonale cu sau fara praguri Caseta contragreutatii si labirinturile canatului culisant sunt marite cu 60 mm

SENSUL DE DESCHIDERE A USII PIETONALE CATRE PERETELE OPUS PARTII CU MANERUL.

Montajul suporturilor orizontale si verticale optionale.

sensul de deschidere a usii pietonale catre peretele opus partii cu manerul dimensiuni gol de trecere

DESCHIDEREA USII PIETONALE IN SENS OPUS PERETELUI CU BARA ANTIPANICA SLASH.

Montajul suporturilor orizontale si verticale este obligatoriu.

sensul de deschidere in sens opus peretelui cu bara antipanica SLASH

USA PIETONALA CU DESCHIDERE IN SENSUL PERETELUI CU DISPOZITIV IESIRE DE URGENTA SLASH

Montajul suporturilor orizontale si verticale este obligatoriu.

sens de deschidere al usii pietonale in sensul peretelui cu dispozitiv de iesire de urgenta

ATENTIE Usa pietonala cu prag


cu bara antipanica nu este indicata pentru rutele de iesire de urgenta.