Porti antifoc culisante vertical - Porti antifoc

Finisaje

Bare antipanica

Accesorii

CE LE DEFINESTE?

Portile antifoc REI120 sunt disponibile si cu sistemul de glisare vertical. Campul de lucru include deschideri mari sau mici si/sau conditii speciale de lucru, dimensiunea portilor putand fi specificata la comanda. Portile vin livrate cu panouri metalice izolate, sine de ghidaj, casete de protectie, contragreutati, sigurante termice fuzibile sau electromagneti si finisaje cu culori din paletarul RAL plus alte accesorii necesare unei bune functionari a produsului.

Standarde

Portile sunt certificate conform standardelor UNI 9723 dupa normele in vigoare. in force.

ATENTIE Portile culisante verticale sunt pre-asamblate in vederea manevrabilitatii. Elementele de izolare a incendiilor trebuie utilizate cu atentie. Acestea sunt concepute pentru montaj in spatii si zidarii aliniate si netede. Compartimentarea pentru spatii interioare se face in zone din ferite curentilor de aer. Montajul va fi efectuat de personal calificat. Pentru aplicatii speciale contactati departamentul nostru tehnic. Sistemul de prindere al portii este ales de client in functie de nevoile de lucru si de sistemul anti-incendiu (siguranta termica sau electromagnet).

NOTA Portile antifoc necesita o proiectare care sa reprezinte dimensiunile si functiile acestora. Fiecare sit de instalare trebuie masurat si verificate alinierea verticala si gradientul pavimentului. O atentie deosebita trebuie acordata protuberantelor ce pot ingreuna procesul de miscare a portilor. Avand in vedere greutatea considerabila a portilor, trebuie deasemeni verificata portanta peretilor pentru montarea sinei de ghidaj si a labirinturilor.

Sistemul de inchidere al portilor cu glisare verticala este disponibil pentru urmatoarele versiuni: poarta antifoc culisanta vertical REI 120 sistemul de glisare vertical.

VERSIUNEA REI 120

Portile culisante verticale au urmatoarele caracteristici:

Canatul de usa

Portile cu un canat sunt confectionate din module de paneluri metalice izolate, goale pe interior. Grosime canat 80 mm.

Sina de culisare

Glisare pe sine laterale si placute antideraiere rezistente la foc.

Labirinturi

Confectionate din tabla ambutisata.

Contragreutate

Contragreutate ajustabila.

Manere

Cu insertie pe ambele parti.

Garnisire

Termo-expandabila pe suprafata labirinturilor.

Placa de identificare

Marcaj cu date de referinta aplicat direct pe maner.

Finisaj

Strat de grund termostabilizat la 160 grade C, pastel turcoaz deschis (similar to NCS4020-B50G).

Dimensiuni gol de trecere

Min. 300 X 500 max. 3000 X 3000 Marimi mai mari se ofera la cerere.

Modul de lucru normal

Poarta este mentinuta deschisa datorita unei sigurante termice situata in partea de sus, pe distantierul de labirint. Poarta poate fi inchisa manual. In caz de incendiu poarta se inchide in momentul in care siguranta termica cedeaza.

Ambalare

In containere metalice de unica folosinta.

Greutate

REI 120 cu glisare verticala – approx. 50 kg/m2 din golul de trecere, excluzand sinele de ghidaj si contragreutatile.

NOTA Accesoriile aditionale depind de dimensiunile portii.

versiunea REI 120 poarta antifoc culisanta vertical un canat module de paneluri metalice izolate goale pe interior grosime canat 80 mm Glisare pe sine laterale si placute antideraiere rezistente la foc confectionate din tabla ambutisata insertie pe ambele parti dimensiuni gol de trecere Poarta este mentinuta deschisa datorita unei sigurante termice situata in partea de sus pe distantierul de labirint

*Dimensiunile pot varia pentru portile mai mari

VT – VISCOTROLER® DISPOZITIV DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR

Ideal este ca portile sa fie echipate cu un dispozitiv de control al vitezei de inchidere. Din momentul inchiderii automate viteza usii creste progresiv proportional cu durata de deschidere si greutate. In timpul situatiilor de urgenta, energia generata poate cauza avarii / rani serioase obiectelor sau personalului aflat in raza de miscare a portii. Rotorul hidraulic V.T. VISCOTROLLER® permite reglarea vitezei la o constanta intre 0.05 si 0.25m/sec.

ATENTIE Pentru a preveni accidentele, portile trebuie sa fie dotate cu sisteme de franare pentru a regla viteza de inchidere. Clientii care aleg sa nu includa in pachet acest sistem isi vor asuma intreaga responsabilitate pentru eventualele consecinte.

ELECTROMAGNETI

Portile se vor echipa cu un dispozitiv automat de control al vitezei de inchidere. Din momentul inchiderii automate viteza usii creste progresiv proportional cu durata de deschidere si greutate. In timpul situatiilor de urgenta, energia generata poate cauza avarii / rani serioase obiectelor sau personalului aflat in raza de miscare a portii. Rotorul hidraulic V.T. VISCOTROLLER® permite reglarea vitezei la o constanta intre 0.05 si 0.25m/sec.

Informatii tehnice pentru electromagnetul CC600N per canat de pana la 1.0m2 din golul de trecere.
Alimentare principala 24 V DC
toleranta voltaj ± 10%
curent nominal 125 mA
putere nominala 3 W
durata inserare 100%
rezistenta approx. 61 Kg.
temperatura de operare 0°C ÷ +50°C
temperatura optima de operare la 20°C 45°C
reziduuri magnetice nule

Date tehnice pentru electromagnetul CC1400N pentru canat mai mare de 12 m2 din golul de trecere
Alimentarea principala 24 V DC
toleranta voltaj ± 10%
curent nominal 200 mA
putere nominala 5 W
durata inserare 100%
rezistenta approx. 143 Kg.
temperatura optima operare 0°C ÷ +50°C
temperatura optima de operare la 20°C 60°C
reziduuri magnetice nule

Marcaj CE in conformitate cu standardul EN 1155.


VT – VISCOTROLER® electromagnet poarta culisanta vertical antifoc

VOPSIREA

Se aplica un strat de grund epoxid anticoroziv. Rezistenta minima la ceata sare : 300 ore (A.S.T.M. B – 117 – 61). Pelicula anticoroziva simpla: pastel turcoaz deschis. Optional: finisaj cu aspect de satin, culori din paletarul RAL

Grupa 01 Culoare porti: pastel turcoaz deschis. (similar NCS4020B50G) Culoare porti pastel turcoaz deschis similar NCS4020B50G

Grupa 02 (Pelicula anticoroziva + finisaj cu aspect de satin): grupa 02 culori din paletarul RAL porti antifoc culisante vertical


vopsire in camp electrostatic

Grupa 03 (Pelicula anticoroziva + finisaj aspect satin): grupa 03 culori din paletarul RAL *Este necesara aprobarea mostrei in prealabil.

Grupa 04 (Pelicula anticoroziva + finisaj aspect satin): grupa 04 culori din paletarul RAL

NOTA Din motive strict legate de imprimare, culorile prezentate sunt de considerat pur informative. Consultati mostrele RAL sau NCS.

Protection

Deoarece portile sunt indicate pentru folosire in spatii inchise trebuie protejate de agentii atmosferici si de razele solare directe. Utilizarea in exterior necesita aplicarea unor vopsele speciale pentru acest mod de lucru (la cerere)


Curatarea

Apa si sapunurile cu pH neutru sunt recomandate pentru curatarea obisnuita a produselor noastre. Nu folositi agenti de curatare obisnuiti (vezi detergenti) si/sau alti solventi. Nu vom fi considerati raspunzatori pentru eventualele probleme ce se pot ivi in urma nerespectarii acestor instructiuni.

Re-vopsirea

Pentru re-vopsire urmati pasii:

  • Sablati si curatati orice urma de praf de pe suprafete.
  • aplicati un strat de epoxid mat de 2-componente, noi va recomandam EPOX Nr. 5203 bej 0059 fabricat de ALCEA in Milano
  • revopsiti suprafetele cu lacuri sau vopsele la alegere.

Retusare

La cerere va oferim si On request, Ninz also provides touch-up paint (nitro/synthetic) in 1,00 kg cans in the necessary RAL tint.


ATENTIE Montarea externa a portilor cere mai multe masuri de prevenire a degradarii produsului cum ar fi:

  1. Portile trebuie protejate tot timpul de agentii atmosferici. Avarii permanente pot aparea in cazul infiltrarii de apa in canat. Instalati burlane si acoperis pentru protejarea produselor nou instalate cat si cele existente.
  2. Evitati culorile inchise pentru portile care vor fi expuse direct razelor solare, intrucat metalul se poate incalzi si poate indoi canatul ceea ce ar compromite functionalitatea usii.

NOTE GENERALE Toate drepturile rezervate. Interzisa reproducerea (partiala sau totala) fara o autorizare in prealabil din partea Ninz. Ninz isi rezerva dreptul de a modifica produsul. Instalarea trebuie executata doar de personal calificat. Modificarile pot fi facute doar conform instructiunilor. Se vor folosi doar piesele de inlocuire originale NINZ pe toata durata reparatiei.